Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Négyes csoport

A mi csoportunkba hasonló életkorú gyermekek járnak. Három-négy évig vagyunk együtt, majd ismét jönnek a kicsik. A gyermekek elválását a szülőktől segíti, hogy egy szeretett személy itt van velük és megmutatja nekik, hogy hol fogják a napjaikat eltölteni.
Sok-sok együtt tevékenykedés során lassan megismerjük egymást. Mindenki más, így mindenkinek más kell, mikor kicsit szomorú vagy bánatos. Van akinek egy rövid ölelés kell, van aki belekuporodik az ölünkbe, és olyan is van akinek csak egy mosoly hiányzik.
Az óvodai évek alatt tapasztalják meg, hogyan viselkedjenek egymással, hogyan kérjenek, játszanak társaikkal. Mi ezt úgy segítjük, hogy példát mutatunk nekik tetteinkkel, szavainkkal, mozdulatainkkal. 
Önállóságra neveljük őket, mert ettől nő önbizalmuk ami kihat mindennapi tevékenységikre is.
Változatos játékeszközeink mindig az adott korosztályhoz és a csoport fejlettségéhez igazodnak. Megtapasztalják az együtt játszás örömét amit mi eszközökkel, ötletekkel segítünk. Biztosítunk számukra helyet, időt és eszközt arra, hogy játékaikat, ötleteiket meg tudják valósítani. Támogatjuk a barátságok kialakulását és segítünk megtartásukban.
Ahogy egyre nagyobbak lesznek az addigi ismereteikre, tapasztalatikra építve tervezünk és szervezünk nekik tevékenységeket az óvodán belül és kívül is. Felfedezzük az óvoda szűkebb és tágabb környezetét. Busszal vagy gyalog megnézzük a Csónakázó tavat, a Hetedhét Játékmúzeumot, kiállításokat, könyvtárat, a város nevezetességeit. Már hagyomány, hogy a nagyokkal ellátogatunk a tűzoltóságra, a rendőrségre, a mentőállomásra. Mindenhol nagy szeretettel várnak bennünket, így sok élménnyel gazdagodunk. Ha lehetőségünk adódik rá elmegyünk a Velencei tóhoz, a Tropicariumba, város közeli zöld területekre.
A gyerekeket két óvónéni: Kata néni és Márti néni, egy dajkanéni: Viki néni és egy pedagógiai  asszisztens: Szandra néni várja  sszeretettel.